Nyitókép: Pixabay

Új bank jön létre Takarékbank néven

Infostart
2019. február 14. 12:43
A Takarék Csoport közleménye szerint az új, általános kereskedelmi bank lesz az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkező pénzintézete.

Névváltoztatásról döntött rendkívüli közgyűlésén a Takarék Csoport központi bankja. Közleményük szerint erre azért volt szükség, mert a csoport üzleti stratégiája alapján a jelenlegi takarékszövetkezetek és regionális bankok fokozatos egyesülésével 2020-ra egy országosan elérhető univerzális kereskedelmi bankot hoznak létre, amelynek Takarékbank lesz a neve. A központi bank ezért lemondott az eddig használt Takarékbank Zrt. elnevezésről és az MTB Zrt. nevet vette föl.

A Takarék Csoport közleménye szerint 2018. november 30-án elfogadott üzleti stratégiájának megfelelően a jelenlegi 12 takarékszövetkezet, 2 regionális bank, valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. fokozatos egyesítésével 2020-ra végleges formát ölt a csoport új, univerzális kereskedelmi bankja.
Ennek egyik első lépéseként 2019. május 1-jén a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 Takarék Szövetkezet egyesülésével lerakják az új, univerzális kereskedelmi bank alapjait, amely ezzel egyidejűleg átveszi a Takarék Csoport központi bankjának hitel- és betétállományait is.

Az elmúlt évtizedek legjelentősebb pénzpiaci megújulásának részeként

a korábbi, több mint száz kis takarékból egyetlen bank jön létre Takarékbank néven, amely az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik majd.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a központi bank teljes betét- és hitelállományát a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-re ruházza át 2019. április 30-i fordulónappal, így az állomány - és ezzel az átruházásban érintett ügyfelek is - az újonnan létrejövő univerzális kereskedelmi bankhoz, új nevén Takarékbankhoz kerül.