Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb piacra lépett be az OTP

Infostart / MTI
2019. február 6. 08:33
Az OTP Bank bejelentette, hogy megvette a negyedik legnagyobb moldáv pénzintézet, a Mobiasbanca többségi részesedését a francia Societe Generale-tól.

A tőzsde honlapján közzétett információk szerint az SGMB 13,3 százalékos piaci részesedésével Moldova 4. legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati piacon egyaránt aktív.
A tranzakció pénzügyi zárása - a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében - várhatóan a következő hónapokban megtörténik.

Az adásvételi szerződés megkötése mellett a két bankcsoport együttműködési megállapodást kötött elsősorban a nemzetközi vállalatok kiszolgálásának támogatására.

Az együttműködési megállapodás olyan kulcsterületekre terjed ki, mint a nemzetközi cash-management- és tőkepiaci szolgáltatások, strukturált finanszírozás, valamint a befektetési banki tevékenység.

Az együttműködési megállapodás aláírásával a két bankcsoport az országaiban működő nemzetközi cégek számára nyújt változatlan kiszolgálás mellett magas színvonalú szolgáltatásokat az említett kulcsterületeken. Az együttműködési megállapodás Magyarországra is kiterjed, amelyhez Bulgária és Horvátország hamarosan csatlakozik. Albánia, Szerbia és Moldova a tranzakciók lezárását követően csatlakozik a megállapodáshoz - írták.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Újabb piacra lépett be az OTP
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást