Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Bevásárolt Szerbiában az OTP

Infostart
2018. december 20. 08:47
A bankcsoport megvette a Societe Generale csoport leánybankja, a Societe Generale Banka Srbija 100 százalékos részesedését, valamint leányvállalatait.

Az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatása szerint az SGS a mérlegfőösszege alapján 8,4 százalékos piaci részesedésével Szerbia negyedik legnagyobb bankja, a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor, a szükséges felügyeleti engedélyek - többek között a Szerb Nemzeti Bank és a versenyhatósági engedélyek - megszerzésének függvényében - közölte az OTP Bank.

A Portfolio hírportál emlékeztet arra, hogy a bankcsoport augusztusban jelentette be, hogy szintén a SocGen-től megvette a bolgár és albán leánybankot.

Az elemzés arra is felhívja a figyelmet, hogy az OTP szerb operációja alaposan megerősödik ezzel a bankvásárlással, a mérlegfőösszeg a június végi adatok alapjhán két és félszeresére emelkedik, a fiókszám és az alkalmazotti létszám több mint 60 százalékkal bővül, de ami a legfontosabb, a SocGen megvásárlásával egy masszív profitot termelő bankot vesz az OTP, ami nem csak a szerb operációban, de már csoportszinten is éreztetheti hatását - írja a Portfolio.hu.