Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ismét az OTP Bank a legjobb privát banki szolgáltató Magyarországon

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2018. november 23. 06:18
A pénzintézet immár hatodik alkalommal nyerte el ezt a címet. Az OTP Bank Private Banking több mint 22 ezer ügyfél összesen mintegy 1600 milliárd forintnyi vagyonát kezeli.

Takács András, az OTP Bank Vagyonkezelési és Megtakarítási Igazgatóságának ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta, a bírálóbizottság részletesen elemezte és értékelte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, portfólió- és kockázatkezelését, növekedési stratégiáját, állomány bővülését, piaci részesedésének alakulását.

Az OTP Bank a Private Bank üzletágban piacvezető Magyarországon, több mint 22 ezer ügyfél 1650 milliárd forint vagyonát kezeli. Az üzletág növekedési dinamikája töretlen, stabilan tartja 35 százalék feletti piaci részesedését ezen a nagyon dinamikusan fejlődő piacon - tette hozzá Takács András.

Az ügyvezető igazgató szerint rendkívül erős növekedést lehetett tapasztalni a háztartási megtakarítások piacán az elmúlt években. Az otp-nek pedig immár 32 százalékos a részesedése ezen a piacon úgy, hogy a piaci növekedés több mint 40 százalékát hozta el a pénzintézet az év első háromnegyed évében.

Az OTP Bank a közel egyharmados háztartási megtakarítási piaci részesedésével mintegy 6000-6100 milliárd forintnyi lakossági megtakarítást kezel, ezen belül a 22 ezer private banki ügyfélnek a kezelt vagyona több mint 27 százalékot tesz ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
OTP Privat Banking - Takács Tamás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást