Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Jelasity Radovan: az emberek manapság jobban bíznak a jövőben

Infostart / InfoRádió - Király István Dániel
2018. november 22. 16:43
Dinamikusan nő a bankszektorban a vállalati hitelezés, a vállalkozások vezetői a korábbiaknál jobban bíznak a jövőben – nyilatkozta az InfoRádiónak Jelasity Radovan, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Jelasity Radovan elárulta: a jó hitelezendő projekteket a pénzintézetnek kell bevonzani, „be kell szállni a ringbe, és van kemény konkurencia”. Hozzátette: általában azok fordulnak az Erstéhez, akiket már máshol elutasítottak. Más bankoknál az önrész egyre inkább csökken, az elnök-vezérigazgató azonban fontosnak tartja, hogy ez minél nagyobb legyen. Szerinte egyes esetekben „már elszaladtak a lovak”.

Sokszor éles vitákat kell folytatni cégvezetőkkel arról, hogy hitelre vagy tőkére van-e szüksége – emelte ki Jelasity Radovan.

„Mi nem adunk azért valakinek hitelt, hogy aztán tőkeként próbálja kezelni”

– jegyezte meg, hozzátéve: utóbbival ugyanis a befektetési alapok foglalkoznak.

Az elnök-vezérigazgató szerint sok cég tud hitelt felvenni, és egyre többen veszik észre, hogy ez nem „ördögtől való”. A különböző kedvezmények és az alacsony kamatok miatt megéri a bankokhoz fordulni – vélekedett. Az emberek manapság jobban bíznak a jövőben, mint néhány évvel ezelőtt – emelte ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Jelasity Radovan: egyes bankoknál elszaladtak a lovak
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást