Nyitókép: Pixabay.com

Az üzleti partnerek ellenőrzését ajánlja a NAV

InfoRádió
2018. október 28. 08:00
A Google Maps és az adóhatóság honlapja kulcsfontosságú segítséget jelent mindazoknak, akik információt keresnek leendő üzleti partnereik megbízhatóságáról.

Egy vállalkozás szabályos és biztonságos működéséhez tájékozódni kell a leendő üzleti partnerek megbízhatóságáról, és ezt a tájékozódást ajánlott dokumentálni is - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A NAV adószakmai szóvivője, Kiss Péter András az InfoRádiónak azt mondta, hogy adóellenőrzéskor

akár komoly hátrány is érheti azokat, akik nem járnak el kellő körültekintéssel üzletfelük, beszállítóik kiválasztásakor.

Ajánlott a vállalkozásnak utánanézni a cégjegyzékben vagy az egyéni vállalkozások nyilvántartásában. Kiss hozzátette: a NAV adatbázisokkal és lekérdezhető nyilvántartásokkal segíti az ügyfeleket a tájékozódásban a www.nav.gov.hu oldalon, az Adatbázisok fülön: itt rengeteg szempont alapján lehet keresni a cégekre (például: létező adózók, adóhiányosak, megbízható adózók, végrehajtás alatt állók, be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatók, áfát be nem vallók).

"Arról is meggyőződhet valaki, hogy akivel üzletelni fog, annak a székhelyén tényleg megtalálható-e a cég, az interneten az adott cím utcaképe is árulkodó lehet" - adott tippeket Kiss Péter András.

Külön felhívta a figyelmet arra is, hogy ez

a tájékozódás dokumentálható is,

ami számít a későbbi esetleges eljárás során.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
NAV: ellenőrizzük üzleti partnereinket!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást