Nyitókép: Pixabay

Újraindul az Otthon melege program

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2018. október 20. 08:28
Kétmilliárdos keretösszeggel november elején újraindul a háztartások korszerűsítését támogató Otthon Melege Program. Ezúttal háztartási nagygépek beszerzésének támogatására lehet pályázni.

Idén már eleve a megemelt keretösszeggel, kétmilliárd forinttal nyílt meg az Otthon melege program, amelyben hűtőgépek, fagyasztók és mosógépek cseréjéhez lehet vissza nem térítendő támogatásra pályázni. (A programot tavaly indították eredetileg 600 millió forinttal, de ez kevésnek bizonyult, ezért kétmilliárdra emelték.)

Ha szükség lesz rá, most is szóba jöhet a keret emelése

- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az InfoRádióban. Weingartner Balázs kifejtette: az energiahatékonyságtól függően 20 és 45 ezer forint közötti összeggel támogatják majd a vásárlásokat.

Már nyilvánosságra hozták a pályázatok benyújtásának régiók szerinti menetrendjét (november 5-19. között). A leírások és az űrlapok, valamint a választható gépek listája megtalálható a www.hgcs2017.nfsi.hu honlapon. Pályázni kizárólag elektronikusan, az ügyfélkapun lehet a rendelkezési keret kimerüléséig.

A beadási mechanikán nem változtattak, de a rendszer kapacitását megnövelték, hogy ne okozzon gondot a terhelés.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Otthon melege Program - újratöltve
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást