Nyitókép: MTI/EPA/Hannah McKay

Távozásáról is beszélt a Ryanair-vezér

Infostart
2018. október 18. 08:50
Új bázist nyit Berlinben a diszkont légitársaság, amelynek hírhedt vezére azt is elmondta, mikor köszönne le a cég éléről. Szóba került néhány bázis bezárása is.

Folytatja a németországi terjeszkedését a Ryanair, és valóra váltja az Air Berlin leállása utáni tervét: jövő áprilisban átveszi a többségi tulajdonában álló Laudamotion bázisát a berlini Tegel reptéren - idézte a német fővárosban megtartott rendezvényről Michael O’Leary vezérigazgatót az aero.de. A cikket szemléző Airportal emlékeztet: a Laudamotion az Air Berlin csődje után annak leánycégéből, a Nikiből jött létre, megörökölve leszállási jogokat is, többek közt Tegelen.

A kiszólásairól hírhedt O’Leary üzent a brémai bázis bezárása miatt tiltakozó szakszervezeteknek, szerinte a lépésre az üzemanyagköltség növekedése miatt van szükség: “ti idióták, 85 dollár az olaj ára”.

Amennyiben az olajár tovább növekedik, a Ryanair esetleg további bázisokat is bezárhat a vezér szerint.

O’Leary beszélt arról is, hogy néhány év múlva elbúcsúzna a légitársaság irányításától. Szerződése jövő nyárig érvényes, az igazgatótanács 5 évvel hosszabbítaná meg.

A cégvezető leginkább a bántó, avagy meghökkentő (mint a túlsúlyos, vagy az online check-int elmulasztó utasokat bíráló, illetve az egypilótás üzemeltetést, a fizetős fedélzeti vécét szorgalmazó) mondatairól híres.