Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

2021-re készül el Budapest legmagasabb épülete

Infostart
2018. október 2. 17:31
Letették a MOL új, 28 emeletes székházának alapkövét a Kopaszi-gátnál. A 120 méteres magas épület 2021-re lehet kész.

A MOL innovatív és a fenntarthatóságot szem előtt tartó energetikai cég, ezért a saját beruházásában épülő új irodaháza is innovatív épület lesz, Magyarországon eddig még nem látott megoldásokkal, technológiai újdonságokkal - mondta Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója az alapkőletétel előtt.

„Közép-Európa leginnovatívabb munkakörnyezetét hozzuk létre, amely nemcsak a magyar tehetségeknek lesz vonzó, hanem a régió legjobbjait is ide fogja hozni. Nemzetközi szinten is versenyképes, attraktív központot építünk Budapesten. A Mol Campus építése során nem kötünk kompromisszumot, sem a tervezés, sem a kivitelezés, sem a funkcionalitás, sem a fenntarthatóság területén.

A jó nekünk nem elég jó, mi a legjobbat akarjuk megépíteni”

– fejtette ki.

Hernád Zsolt hozzátette: a vállalat 2030-as stratégiájával összhangban döntött úgy, hogy megépít egy új, a dolgozókat középpontba állító székházat

Az elnök-vezérigazgató kiemelte: az épületet zöld terek fogják majd közre, így közel hozzák a környezetet.

Az épület a főváros világörökségi zónájától jelentős távolságban helyezkedik majd el - hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere, hozzátéve, hogy mértékadó építészek szerint a magasházak jelek, amelyekre szükség van egy nagyvárosban. Úgy fogalmazott: az épület körüli viták legalább annyira politikai, mint szakmai indíttatásúak.