Nyitókép: Pexels

Ötven új autó eltűnt a piacról

Infostart
2018. szeptember 10. 07:21
A dízelbotrány utóhatása: 40-50 különféle személyautót nem lehet jelenleg megrendelni Magyarországról, köztük számos népszerű modellt.

Egyik napról a másikra megtizedelődött az új személyautók kínálata Magyarországon. Néhány modell teljesen eltűnt a piacról, míg más népszerű autókból csak néhány változatot rendelhetnek meg jelenleg a vevők. Kiskocsik, kompaktok, szedánok és szabaidő-autók egyaránt találhatók a hiányzók között, benzines és dízel motoros változatok, kézi és automata váltósok szintén, nincs kivétel - írja a Vezess.hu.

Az ok egyszerű: a három éve a világ járműiparát felforgató dízelbotrány egyik következményeként új, a korábbinál szigorúbb fogyasztás-mérési vizsgálatokon kell átesni minden egyes márka minden egyes járművének, csakhogy az új WLTP-szabvány teljesítéséről egyelőre nincs minden autónak típusbizonyítványa. Márpedig amelyiknek még hiányzik a papír, és ameddig hiányzik, azt szeptember 1-től ki kell venni a kínálatból.

A Vezess megkérdezte 20 márka importőrét, hogy jelenleg milyen modelljeik nem rendelhetők meg Magyarországról a WLTP miatt? Tizenhat márka képviselői válaszoltak a lapnak.