Nyitókép: Pexels

Egységes V4 Smart City: Varsóban ugyanazzal az applikációval vehetünk jegyet, mint Budapesten

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2018. augusztus 20. 13:30
Elkezdték kidolgozni a V4-es országok egységes Smart City platformját - mondta az InfoRádió Okosvilág című műsorában a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója, Veres Mihály.

A kezdeményezés a digitális szolgáltatások - Smart city, elektronikus fizetés - határon átnyúló igénybevételét segíti - mondta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója, Veres Mihály.

A kezdeményezés alapja az volt, hogy ne csak országhatárokon belül, adott nemzeten belül legyenek egységes szolgáltatások, hanem országhatárokon átívelően is.

Akár a parkolást, akár az útdíjat, vagy akár egy közlekedési jegyet ugyanazzal az applikációval tudjunk megvenni például Varsóban és Budapesten.

"Az ezzel kapcsolatos elektronikus fizetési fejlesztések nagyon izgalmasak, hiszen ezek által a közlekedésen túl más turisztikai szolgáltatásokat is rá lehet majd kapcsolni egy ilyen rendszerre" - emelte ki Veres Mihály.

A projekt első fázisa zárult le, ebben, még a magyar elnökség idején, kiépítették a szakmai együttműködéseket a V4-ek között. Az első év tapasztalata alapján további egy-két év szükséges a pilot-projektek indításához és kiértékeléséhez,

három-négy év múlva pedig már működhetnek ezek a szolgáltatások

- prognosztizálta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Smart Platform
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást