Megdöbbentő, miből készülhet a jövő gumiabroncsa

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2018. augusztus 15. 18:27
A pitypangból készült gumiabroncsok öt év múlva készen állnak a sorozatgyártásra – mondta az InfoRádiónak a Continental Hungaria marketingvezetője. Musztrai Ferenc szerint a fejlesztések alatt a környezet védelme is fontos szempont.

A Continental számára fontos a fenntartható fejlődés és a zöld technológiák fejlesztése – hangsúlyozta Musztrai Ferenc. A cég a gyártás során törekszik az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra és az alacsony gördülési ellenállás fejlesztésére – tette hozzá a marketingvezető.

A pitypangból készült abroncs gyártása és szállítása alacsony energiaforrást igényel,

ami kiemelt célja a vállalatnak. A fejlesztések során használt orosz pitypang nagy molekulájú gumit tartalmaz, melynek mennyisége és minősége is megfelel a gyártáshoz – mondta Musztrai Ferenc.

A fejlesztési tapasztalatok alapján ráadásul az ilyen gumi gördülési ellenállása kedvezőbb a korábban használt alapanyagokénál, nagyobb a futásteljesítménye, így pedig kisebb a környezetterhelése is – emelte ki a marketingvezető.

Ha beválik a pitypang, szükség lesz stabil minőséget és elegendő mennyiséget szállítani tudó termelőkre, tehát – Musztrai Ferenc szerint – elengedhetetlen lesz az ágazat fejlesztése.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megdöbbentő, miből készülhet a jövő gumiabroncsa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást