Vezetőváltások a magyar Telenornál

Infostart
2018. augusztus 3. 14:38
Lezárult az eladási folyamat, megérkezett az új vezetés.

Új vezetők töltik be a Telenor Magyarország vezérigazgatói, pénzügyi vezérigazgató-helyettesi, marketing vezérigazgató-helyettesi, valamint vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióit azt követően, hogy 2018. július 31-vel lezárult a Telenor Csoport kelet-európai üzletágának eladása a PPF Csoport számára - írta a Portfolio.

2018. augusztus 1-jétől Jan Hanus, a PPF Csoport telekommunikációs részlegének vezetője vette át a Telenor Magyarország vezérigazgatói posztját Alexandra Reichtől, aki a Telenor thaiföldi érdekeltsége, a dtac vezérigazgatójaként folytatja pályafutását.

A Telenor Magyarország új pénzügyi vezérigazgató-helyettesi pozícióját Martin Oravec veszi át, a marketing vezérigazgató-helyettesi pozícióját mostantól Mohamed ElSayad tölti be, a vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciója pedig dr. Drozdy Győzőé lett.

A cseh PPF-csoport kedden jelentette be, hogy lezárult a Telenor közép-kelet-európai távközlési leányvállalatainak felvásárlása, miután megszerezték szükséges jóváhagyásokat és befejeződtek az engedélyeztetési folyamatok. A vállalat ezzel megszerezte az irányítást a Telenor magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai leányvállalatai felett, amelyeket 2,8 milliárd euróért vásárolt meg. A négy közép-kelet-európai országban 2017 végén a Telenor több mint 9 millió ügyfelet szolgált ki és csaknem 3500 alkalmazottat foglalkoztatott.