Megválasztották a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új elnökét

Infostart
2018. április 17. 17:41
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara rendkívüli küldöttközgyűlésén a jelenlévők egyhangúlag elfogadták Krisán László elnök lemondását, és 94,6 százalékos támogatással két évre Csoltó Gábort, a BKIK Ipari Tagozat elnökét választották meg BKIK-elnöknek.

Csoltó Gábor programbeszédében jelezte, hogy a kamarának a jövőben szolgáltató szervezetként kell működnie, és fejleszteni kell a fővárosi vállalkozók számára díjmentes területeket. Céljai között szerepel továbbá a kamara törvényes működésének helyreállítása is, illetőleg az egyenrangú együttműködés a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, amelynek tanácsait meghallgatják, de az önálló budapesti kamara tevékenységébe beleszólást nem engednek.

Az új elnök fontosnak tartja, hogy mielőbb – szabályosan és jól előkészített – választásokat tartsanak a betöltetlen tagozatvezető és osztályelnöki pozíciókra. A BKIK gazdálkodásának átvilágítása a közeljövőben kezdetét veszi, ennek fényében derül majd ki, hogy történt-e az elmúlt években vagyonvesztés.

Kiemelt célként kezeli, hogy a főváros legalább 250 ezer vállalkozója közül minél többet tudjon a kamara tagjainak sorába, mert elfogadhatatlanul alacsonynak tartja a jelenlegi 3500 taglétszámot.