Folyamatosan emelkedik az Ausztriában dolgozó magyarok száma – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2018. április 13. 07:15
A Világgazdaság azt írja, hogy több mint 90 ezer magyar dolgozik Ausztriában. A Magyar Idők a kormány energiahatékonysági intézkedéseiről közöl cikket. Az állami alapok által kezelt vagyon globális szinten 13 százalékkal nőtt év eleje óta – írja a Portfolio.

A Világgazdaság azt írja, hogy több mint 90 ezer magyar dolgozik Ausztriában, és a többségük csak a kintihez hasonló bérért vállalna belföldön munkát. Az utóbbi egy évben több mint hétezerrel emelkedett az ausztriai magyar munkavállalók száma és a jelentős részük ingázó – olvasható a lapban.

A Magyar Idők az Energiahatékonysági Intézet ügyvezető igazgatójának véleményét idézi: Szalai Gabriella szerint a kormány szükséges és jó úton indult el az energiahatékonyságot növelő programjaival, ám a megtakarítási célok eléréséhez léptékváltás szükséges. A lakosság a legnagyobb energiafogyasztó, így az épületek korszerűsítése elengedhetetlen – figyelmeztet a szakértő.

A Portfolio szerint az állami alapok által kezelt vagyon globális szinten 13 százalékkal, több mint 7 ezer milliárd dollárra nőtt március végén az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. A vagyonnövekedést a részvénypiacok jó teljesítménye váltotta ki – olvasható a portálon.