Nyitókép: Pexels

Nagy bajra figyelmeztetnek - tankönyvekbe illő lufi nőtt

Infostart
2018. március 16. 10:23
Akkorát estek a kripotdevizák, hogy egy nap alatt 60 milliárd dollárral csökkent a piaci értékük. Sok rossz hír jött össze, és van köztük egy elemzés, ami egyenesen arról szól, hogy a kriptodevizák belső értéke nulla, a Bitcoin egy lufi és hamarosan ki fog durranni.

Csütörtökön folytatódott a nagyobb kriptodevizák árfolyamának mélyrepülése, miután ismét szabályozói szigorításokról érkeztek hírek, valamint arról, hogy a Google tervei szerint megtiltaná az általa nyújtott szolgáltatásokon belül a kriptodevizák hirdetéseit - írta a Napi.hu a CNBC alapján.

A gigantikus,

15 ezer milliárd forintnak megfelelő piaci zuhanást

előidéző hírek között szerepelt egy elemzés, amit az Allianz Global Investors közgazdasági és stratégiai üzletágának vezetője tett közzé. Az 500 milliárd eurónyi vagyon befektetéséért felelős cég szakértője szerint

a blokklánc technológia ugyan értékes lehet a jövőben, de a kriptodevizák értéktelenek.

Szerintük azok belső értéke nulla, valójában - szemben az államkötvényekkel, a jegybanki pénzzel vagy a részvényekkel - egy  senkivel szemben nem érvényesíthető követelést testesítenek meg, s nem generálnak semmilyen jövedelmet. Mint írják, az arannyal való összehasonlítások falsok, hiszen a nemesfémet már két és félezer éve széles körben elfogadják mint értékmegőrző eszközt, ez a kriptodevizákról nem állítható.

Az Allianznál úgy vélik,

eközben a bitcoin mutatja mind azokat a tulajdonságokat, amelyek egy buborékban lévő termékre jellemzőek.

Túl vannak kereskedve, a befektetők azt hiszik, valamilyen fajta új korszakot képviselnek, túl nagy tőkeáttétellel ülnek benne a befektetők. A bitcoin szerintük egy tankönyvekbe illő lufi, ami talán hamarosan kidurran.