Ezt okozza a korlátlan mobilnetezés

Infostart
2017. november 15. 18:13
Teljesen lemond a wifi használatáról az, aki a korlátlan mobilinternetes lehetőséget igénybe veszi - közölte a Telenor termékfejlesztési vezetője. Kiemelte: a teljes hálózaton belül megduplázódott a lebonyolított adatforgalom a korlátlan ajánlat hatására.

Tavasszal váltak elérhetővé a Telenornál a korlátlan mobilnetes tarifacsomagok. Egy ezt igénybe vevő ügyfél átlagosan napi 1,2 gigabyte adatforgalmat bonyolít le, ami jelentős növekedés – mondta az InfoRádiónak a Telenor termékfejlesztési vezetője.

A teljes hálózaton két-két és félszeresére nőtt az adatforgalom.

Szinyei-Ihász Marietta kifejtette: a korlátlanságot kihasználva a felhasználók a böngészés és üzenetküldés helyett már főleg a YouTube-ot, a MyTv-t és egyéb streamelési lehetőségeket választják, valamint gyakrabban videócsetelnek. Megfigyelhető továbbá, hogy a vezeték nélküli internetet sem keresik már az ilyen csomagra előfizetők, hiszen mobilon folyamatosan rendelkezésre áll a telefonról akár megosztható, korlátlan internetszolgáltatás.

A hálózati lefedettséggel az ügyfelek 84 százaléka volt elégedett, míg a sebességet 91 százalék tartotta jónak.

A Telenor szerdán ismertette harmadik negyedéves adatait. Kiderült, nőtt a havidíjas előfizetők száma, a szolgáltatásokból származó bevételek 3,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest és elérték a 31 milliárd forintot. A növekedésben szerepet játszottak a korlátlan mobilnetes tarifacsomagok is.

Az InfoRádió a többi szolgáltatót is megkereste. A Telekom kiemelte, hogy szélesedik a korlátlan ajánlatokat választók köre, a Vodafone pedig még nem adott választ.