Új forintérmét bocsát ki az MNB

InfoRádió
2017. szeptember 1. 18:12
Speciális alakú forintérem elkészítésére keres jelentkezőket a Magyar Nemzeti Bank: Magyarország térképét kell megformáznia a győztesnek.

Az MNB 2018-ban Magyarország elnevezéssel 20 ezer forint névértékű színezüst emlékérme, valamint 3 ezer forint névértékű színesfém változat kibocsátását tervezi ötezer, illetve tízezer példányban, és ennek megtervezésére nyílt pályázatot hirdetett - írja a Napi.hu. A feladat különlegessége, hogy

az érme különleges alakú, Magyarország térképét formázza meg.

A megyéket és megyeszékhelyeket bemutató új sorozat indító darabjaként jelenik majd meg a tervek szerint 2018. október 15-én.

Az emlékérme-kibocsátás ezúttal nem köthető egy konkrét évfordulóhoz, eseményhez. Célja, hogy a magyarság olyan általános értékeit, Magyarország természeti vagy kulturális sajátosságait, illetve karakterisztikus magyar motívumokat jelenítsen meg, amelyekre méltán büszkék lehetünk, illetve a magyar identitástudathoz hozzájárulhatnak - olvasható az MNB felhívásában.

A jelentkezőknek 2017. december 1-jén 16 óráig kell beadniuk a pályázati anyagokat az MNB-nél. A pályázat első helyezettje 1,2 millió forintos díjazásban részesül és elkészítheti az emlékérmét. A második 600 ezer, a harmadik pedig 400 ezer forintos jutalommal jár.