Másfél milliárddal több lett, a kormány dönt, maradhat-e

InfoRádió
2017. április 5. 18:31
A volt MTESZ-székházat lebontó Market Építő Zrt. tette a legjobb ajánlatot az Országgyűlés Hivatala új irodaházának építésére. A 10,67 milliárdos ajánlat meghaladja a kormányhatározatban meghatározott 9 milliárdos keretösszeget, így a szerződés megkötéséhez még kormánydöntés szükséges.

A Kossuth Lajos tér 6-8. szám alatti volt MTESZ-székház helyére épül majd az Országgyűlés hivatali szervezetének elhelyezésére szolgáló új irodaház. A Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. a kivitelezésre három vállalkozást kért fel ajánlattételre. Az elektronikus árlejtésen a legalacsonyabb ajánlat a Market Építő Zrt.-é volt, de a szerződéskötésre még nem került sor, mert a korábban meghatározott 9 milliárd forintos keret túllépéséhez

a kormány hozzájárulása szükséges,

a legjobb ajánlat pedig 10,67 milliárd forint volt - tudta meg a Napi.hu.

Az ár tartalmazza az új irodaház, az Országház épületén belüli átalakítások, valamint a földfelszín alatti átjáró építési költségét is. Az új irodaházat ugyanis egy földalatti folyosóval kötik majd össze a Parlament épületével, a Kossuth tér alatt.

A Kossuth tér arculatába illeszkedő, az eredeti, Hültl Dezső által 1928-ban készített homlokzati terveknek megfelelő, de minden más szempontból korszerű irodaházat terveznek építeni, ahová a jelenleg a Parlamentben működő Országgyűlés Hivatalának a szervezete költözik. A beruházás befejezését 2018 második felére tervezik.