Demján Sándor súlyos üzenetet küldött az egyik miniszternek

InfoRádió
2017. március 17. 10:36
A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) szerint diszkriminatív a kormány multiellenes javaslatcsomagja, bosszút sejtenek mögötte. Demján Sándor elnök még Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek is üzent.

"Beszéltem Demján Sándorral arról, hogy milyen hangvételben adjuk elő ezt a kérdést. Azt mondta, hogy álljak bele a témába, és mondjam azt is el, hogy ő már korábban megmondta Varga miniszter úrnak, hogy

akik ilyen szakmai anyagot le mernek tenni az asztalra, azok gyorsan hagyják el a munkahelyüket"

– mondta Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára az atv.hu tudósítása szerint.

A szövetség szerint a kiskereskedelmi üzletláncokat célzó javaslatcsomag szakmaiatlan, rossz megközelítésű koncepció, amit azonnal vissza kellene vonni. Dávid Ferenc szerint a reklámköltések szabályozásába nem szólhat bele a kormány. A bérpótlék emelésről pedig azt mondta: ha a javaslat életbe lép, arra a kiskereskedők fognak ráfizetni, mert a minimálbér-emelés után a pótlékok emelése tönkreteheti őket. A szakember a parkolóhelyek után fizetett díjat is aggályosnak tartja. Az áruházakat ugyanis szerinte törvényben kötelezték arra, hogy hány parkolóhelyet építsenek, éppen ezért problémás ennek az adóztatása.

A csomag legdurvább elemének a kötelező létszámbővítés tartja a VOSZ főtitkára. Szerinte a kormánynak nem a kereskedelemben kellene szabályoznia a létszámot, hanem ott, ahol ő a munkáltató.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!