Átverik a magyarokat? Most derül ki az igazság

Infostart
2017. március 16. 06:00
Akkreditált érzékszervi vizsgálók laboratóriumi körülmények között végzik az élelmiszerek érzékszervi tesztjeit - közölte az InfoRádió kérdésére az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Zsigó Róbert elmondta, március végén hozhatják nyilvánosságra a száz termékösszevető-vizsgálat eredményeit.

Voltak kétségek, hogy az érzékszervi vizsgálat akkreditált, szabályozott módszer-e.

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár kijelentette, igen, amit

nem egy szubjektív kóstolgatásnak

kell elképzelni.

„Folyamatosan képzett és továbbképzett szakemberek végzik akkreditált laboratóriumban.”

Zsigó Róbert elmondta, a földművelésügyi miniszter újabb száz, Nyugat-Európában is kapható termék összehasonlító - laboratóriumi, összetevői és érzékszervi - vizsgálatát rendelte el.

„A lényege az, hogy minőségi különbségeket vagy egyezőségeket tudjunk feltárni. Ugyanolyan ízű lehet egy termék, hiába cserélték rosszabb minőségűre egy összetevőjét.”

Március második felében hozzák nyilvánosságra,

hogy a vizsgálat milyen termékeket érint és mit mutattak a vizsgálatok.

Zsigó Róbert emlékeztetett: „nemrégiben kiderült, hogy ugyanazon multinacionális cégek ugyanazon márkájú termékeit több esetben jobb minőségben lehetett megkapni Ausztriában, mint Magyarországon, ez felháborító, ezt szeretnénk ezzel az átfogó vizsgálattal kideríteni.”

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár hangsúlyozta, ez egy tényleg átfogó, részletes vizsgálat lesz. Vizsgálnak fűszereket, alkoholos és alkoholmentes italokat, konzerveket, fagyasztott és édesipari termékeket, tejterméket.

„Egyelőre a jelenség vizsgálata fontos” - hangsúlyozta Zsigó Róbert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az élelmiszervizsgálat komoly, nem kóstolgatással történik
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást