Hatalmas összeget kaszált tavaly a Szerencsejáték Zrt.

InfoRádió
2017. február 3. 08:53
A cég becslése szerint tavaly a teljes árbevétel 44 százaléka származhatott sportfogadásból, a forgalom 2012 és 2015 között a két és félszeresére, közel 130 milliárd forintra nőtt – írta a Világgazdaság.

A dinamikus bővülés arra vezethető vissza, hogy 2016-ban a labdarúgó-Európa-bajnokság hatására megnövekedett a kereslet a bukmékeri fogadások iránt, de a fogadópontok terjedése, az információs és tartalomszolgáltatási fejlesztések is hozzájárulhattak a kedvező folyamathoz - foglalta össze a Világgazdaság.

A totó, a góltotó, a tippmix és a tippmix­pro játékokból álló termékpalettánál változatlanul a hagyományos, papíralapú játék a népszerűbb, de az online platform is lendületesen növekszik. A szelvények 22 százalékát már 2015-ben is az interneten töltötték ki a játékosok, ez az arány tavaly a 35 százalékot is elérhette.

A társaságnak nincsenek adatai arról, milyen hatással volt a forgalomra az illegális fogadási oldalak blokkolása, de egyetért azzal, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két év alatt 342 engedély nélkül működő portált tett elérhetetlenné, illetve sújtott több százmillió forintos büntetéssel, hiszen ezek az irodák Magyarországon nem fizetnek sem adót, sem járulékokat.