Már bankkártyával is fizethető az adó

Infostart
2017. február 1. 20:09
Idén már az interneten, ügyfélkapus regisztrációval is lehet adót fizetni - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője. Kis Péter András hozzátette, a szolgáltatás egyelőre magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak szól.

„Idén fokozatosan bevezeti a NAV azt a szolgáltatást, amivel interneten keresztül, bankkártyával is lehet fizetni az adótartozást” - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője.

Kis Péter András kiemelte, az adóazonosítóval, adószámmal rendelkező magánszemélyek, egyéni vállalkozók a leggyakrabban fizetendő adónemeknél - például a személyi jövedelemadó és az egészségügyi hozzájárulás - élhetnek a január 1-től életbe lépett, új lehetőséggel. Az is újdonság, hogy az utalás akkor is egy tranzakciónak számít, ha több adónemet érint, tehát az átutalás egyszeri költséggel jár.

„Január végén már összeállíthatók azok az átutalási csomagok, amelyek bankkártyás tranzakciókhoz kapcsolódnak, február közepétől pedig eBEV portálon is megnyílik ez a lehetőség. Ügyfélkapus regisztráció kell hozzá.”

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője azt is elmondta, hogy az új személyi jövedelemadós rendszerben az ügyfélkapus regisztrációval rendelkezők egy új felületen megnézhetik az elkészült bevallásukat, és ha fizetendő adót látnak bankkártyával ki is fizethetik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kattintással is fizethető az adó
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást