fotó: Bocuse dOr
Nyitókép: Bocuse d'Or

Szenzációs magyar siker a Bocuse d'Or 2025-ös döntőjében

Infostart
2025. január 28. 12:32
A Lyonban tartott döntőben Kelemen Roland séf, Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető összeállítású magyar csapat elhozta a legjobb tál díját.

A csapatoknak a táltémához őzgerincet kellett készítenie, amelyet egy darabban, csontosan kellett a tálra helyezniük. Emellett őzlapockából egy pitét is kellett prezentálni, valamint kötelező elem volt egy egész libamáj, és egy úgynevezett side dish is – utóbbiban teát kellett használni, és kötelező volt töltött tészta kíséretében tálalni, a tányértémát pedig tehát egy zelleres, halas, homáros minitál jelentette – olvasható a roadster.hu-n.

A főversenyt Franciaország húzta be, megelőzve Dániát és Svédországot. A további különdíjakat illetően a Social Commitment Award Chilét és Új-Zélandot illeti, a legjobb commis Franciaországból került ki, a legjobb tányér Norvégiáé.

Magyarország az összesítésben 8. lett.

Címlapfotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia.