Nyitókép: Yagi Studio/Getty Images

Ha a világ nem is, de a boldogság a boomereké

Infostart / InfoRádió - Imre Júlia
2023. február 19. 17:19
Világszerte ötből négy házas vagy párkapcsolatban élő lakos érzi boldognak magát az Ipsos legfrissebb felmérése szerint. Ezen belül a holland, indonéz, argentin és kínai lakosok tapasztalják leginkább a feléjük áradó szeretetet. A részletekről Kovács Balázst, a cég marketing-kommunikációs vezetőjét kérdeztük.

Az Ipsos 32 országban vizsgálta a Valentin-nappal kapcsolatban az emberek boldogságszintjét, és az összkép rendkívül pozitív. A megkérdezettek 76 százalékos többsége úgy nyilatkozott, hogy szeretve érzi magát a kapcsolatában, elégedett a párkapcsolatával, 63 százalék pedig azt állította, hogy a szexuális élete is tökéletes – ismertette Kovács Balázs.

A kutatás alapján a hollandok, az indonézek, az argentinok és a kínaiak a legboldogabbak, de például Magyarországnak sincs oka szégyenkezni, miután a megkérdezett magyarok 73 százaléka jelezte, hogy szeretve érzi magát a kapcsolatában. A másik végen jellemzően európai országok szerepelnek, leghátul Belgium, ahol csak 64 százalék nyilatkozott hasonlóan.

Az Ipsos marketing-kommunikációs vezetője szerint érdekes eredményeket hozott a demográfiai keresztvizsgálat: egyrészt a jelek szerint a nők és férfiak boldogságerezete között nincs jelentős különbség, ugyanakkor úgy fest, hogy a „boomer” korosztály, a „Ratkó-korszak gyermekei” boldogabbak szerte a világban, így Magyarországon is, míg a Z generáció tagjai kevésbé bizonyulnak annak. Ez igaz a párkapcsolat értékelésére és az általános boldogságérzetre egyaránt – tette hozzá Kovács Balázs.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ha a világ nem is, de a boldogság a boomereké
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást