Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Könnyen ellenőrizhető, kinek van bejárása a Facebook-fiókunkba

Infostart
2022. szeptember 21. 05:14
Az kíváncsi szemlélődőt egyszerűen ki is léptethetjük.

Időnként érdemes ellenőrizni, kik látják Facebook fiókunkat belülről. Akár kíváncsi ismerős, de kiberbűnöző is megismerheti a jelszavunkat, és visszaélhet ezzel az információval, írja a hvg.hu.

A probléma egyszerűen felderíthető:

  • A Facebook megnyitása után lépjen be, majd a jobb fent található profilképére kattintva a Beállítások és adatvédelemre, azon belül pedig a Beállítások pontra kattintson.
  • A bal oldalt megjelenő listában a Biztonság és bejelentkezés című elemre kell kattintani. Ha mobilos alkalmazásban keresgél, akkor is hasonló útvonalon juthat el a célig.
  • Az oldal jobb hasábjában megjelenik a Bejelentkezett helyek című lista, ahol sorban látszódnak azok az eszközök, amelyekről az adott fiókba bejelentkeztek. A készülék típusa mellett néhány hónapra visszamenőleg időpont szerepel, a korábbi bejelentkezéseknél dátum.
  • Ha olyan eszközt lát a listában, amely gyanús, vagy egészen biztosan nem az öné, akkor jó eséllyel más is belépett, vagy szokott belépni a fiókjába.

Erre az esetre két lehetőséget kínál a Facebook, amihez az adott sor végén lévő, három pontból álló menüt kell lenyitni. A probléma jelezhető az üzemeltetők felé, illetve ki is léptethetjük az adott eszközt. Érdemes jelszót is változtatni annak érdekében, hogy ne tudjon többet belépni az illető.