Nyitókép: Pixabay

Párhuzamos profilok lehetnek a Facebookon is

Infostart
2022. július 18. 12:09
Más-más célra más-más profilt lehetne alkalmazni, már tesztelik a megoldást.

A Metához tartozó Facebook egy szűkebb felhasználói csoporttal azt teszteli, hogy egy regisztráció alá további négy alternatív profilt lehessen kialakítani. Ezeket különböző célokra lehetne használni, így külön profilt használhatna a felhasználó például a barátokkal, a kollégákkal vagy a családtagokkal való kapcsolattartásra - írta a hwsw.hu. A portál megjegyzi, hogy ezzel a Facebookról való elvándorlást is meg akarják akadályozni.

A szolgáltatás szóvivője szerint mindez nem jelenti azt, hogy a közösségi szolgáltatás irányelvei lazulnának, így bármelyik profillal is szegi meg a tag a felhasználási feltételeket, annak következményei kihatnak az összes többi profilra, illetve a kapcsolt felhasználói fiókra.

A párhuzamos profilok használatával ugyanakkor egy korábbi tabut mindenképpen ledönt a Facebook, így a profilneveknek a tervek szerint nem kell valódi neveknek lenniük (a Facebook hatályos felhasználási feltételei előírják, hogy minden regisztrált felhasználó a saját, polgári nevén köteles regisztrálni), ugyanakkor bizonyos formai és egyéb követelményeknek meg kell felelniük (a nevek nem tartalmazhatnak bizonyos karaktereket, illetve másokra nézve sértő részleteket).