Nyitókép: Kostya Bánk/bpiautosok.hu

Nagyot változik az időjárás, hol örülhetnek majd a szilveszterezők?

Infostart
2021. december 30. 05:00
Egy melegfront éri el a Kárpát-medencét, így jelentősen megenyhül az idő, de lesznek olyan tájak, ahol ebből alig lehet majd érezni valamit.

Átmeneti csapadékszünetet követően csütörtök hajnalban újabb csapadéksáv érkezik nyugat felől, így a Dunántúlon többfelé ered el az eső, de jelentős mennyiség nem várható.

Éjszaka sokfelé képződhet, sűrűsödhet a köd, mely napközben csak lassan ritkul, akár tartósabban is megmaradhat. A ködös területeken szitálás, a középső országrészben és keleten ónos szitálás is előfordulhat.

Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon általában -1 és +4, keletebbre -4, +1 fok között alakul, de a hóval borított északi tájakon néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 0 és +5 fok között valószínű, azonban a Dunántúl nyugati felén több fokkal enyhébb lesz az idő.

Pénteken az ország legnagyobb részén tavaszias időjárás várható majd, a legmagasabb hőmérséklet sok helyen jóval 10 fölé emelkedhet majd.