Nyitókép: Getty Images

Kemény idők jönnek a kutyákra, de segíthetünk nekik

Infostart
2021. október 6. 07:15
A kinti kutyák jól bírják ugyan a hideget, mégis hálásak lesznek, ha néhány egyszerű trükkel komfortosabbá tesszük a fagyos hónapokat.

A legfontosabb melegen tartó eszköz a kutyaház. A búvóhelyet szélvédett területre tegyük, a bejáratot akár a ház fala felé forgatva, így ott sem tud besüvíteni a szél. A téli időszakban az esők és havazások miatt a kutya bundája nagyon hamar nedvessé válik, amitől könnyen megfázhat. Fontos egy olyan fekhely kialakítása, ahol háziállatunk melegen tarthatja magát – írja a hirado.hu.

A házat tegyük magasabbra a talajszinttől, így négylábú kedvencünk nehezebben viszi be a havat, a búvóhely pedig kevésbé hűl át. Egy raklap például tökéletes megoldás lehet a szint megemelésére, melybe szigetelőlapot téve extra védelmet adhatunk kutyánknak. A házat kívülről is szigetelhetjük, hungarocell lapokkal.

A fekhely kibéleléséhez a jól megszokott régi rongyok alkalmazása nem a legjobb megoldás, mert könnyen átveszik a vizes bunda nedvességét. Költséghatékony és egyszerű megoldás a szalma használata. Könnyen felveszi és megtartja kutyánk testhőjét, a nedvességet pedig jól felszívja. Érdemes két-három hetente cserélni friss szalmára. További hőmegtartást ad a PVC szalagfüggöny a bejáratnál.

Emellett érdemes plusz falatokat is beiktatni a kutya étrendjébe, a fagyok beálltával egy-két plusz kilóért nagyon hálás lesz kedvencünk. Az éjjeli hidegek kezdetével pedig a sűrű, hosszú bunda természetes védelmet nyújt a fagyok elleni védekezésben.