Nyitókép: Pixabay

Ilyen lehet a strandolás jövője a koronavírus után - videó

Infostart
2020. május 9. 14:41
Spanyolországban már javában készülnek a nyári üdülőszezonra – annak minden, a koronavírus-járvány által támasztott követelményével együtt. Az ötletek példát jelenthetnek a később nyitó országoknak is.

A Spanyolország észak-nyugati részén lévő Sanxenxo önkormányzata látványos videót tett közzé arról, hogyan képzelik a biztonságos strandolást a koronavírus-járvány utáni nyáron. A galíciai település népszerű strandján, a Praia de Silgaron öt elkülönített részt alakítanak ki, bennük összesen 780, egyenként kilenc négyzetméteres területtel, amiket másfél méteres távolsában, oszlopokkal és kordonokkal választanak el egymástól.

A part felosztásával a strand eredeti kapacitásának mindössze fele, háromnegyede áll majd a látogatók rendelkezésére – írja az El País. A napozóhelyeket nem lehet előre lefoglalni, a vendégeket pedig kísérők fogadják majd a rend fenntartása végett.

Van terve Canet d'en Berenguer önkormányzatának is. A Valenciától északra található mediterrán településen is felosztják a strand területét, és naponta csak 5000 embert fognak beengedni oda, hogy tartani lehessen a kötelező távolságokat. Az egyes, téglalap alakú pihenőhelyeket ugyanis egymástól két méteres távolság választaná el.

A napozóhelyekre mobil alkalmazáson lehetne bejelentkezni, de csak délelőttre vagy délutánra, egész napra nem

– írta a CNN. A település polgármestere szerint az egész olyan lesz, mint egy "business class" strand, vagyis mint a drága, kevésbé zsúfoltan elhelyezett ülések a repülőn.

Van, ahol az egyes szekciókat korosztályok szerint osztanák fel: a Sun szerint például a Costa Braván lévő Lloret de Maron egy rész lenne az időseknek, egy a gyermekes családoknak, egy pedig a gyermektelen felnőtteknek és baráti társaságoknak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!