Nyitókép: Flickr/Bram.Koster

Változást hozott a Google Play áruházban a koronavírus

Infostart
2020. április 10. 19:39
Szigorított a szabályokon a Google, a cél a felhasználók védelme.

A Google speciális szabályozást vezetett be minden olyan androidos alkalmazásra, amely a koronavírussal kapcsolatos hivatkozásokat vagy kifejezéseket tartalmaz - íra a hvg.

Ha az alkalmazás nem kormányzati szervtől vagy közegészségügyi szervezettől érkezik, illetve nem ezek a szervek engedélyezték, akkor nem engedik be a Google Play Áruházba. Ezen felül az alkalmazás nem tartalmazhat úgynevezett bevételszerzési mechanizmust, például hirdetést, alkalmazáson belüli termékeket vagy alkalmazáson belüli adományokat.

A Google arra is figyelmezteti a fejlesztőket, hogy az alkalmazások áttekintése a szokásosnál hosszabb időt vesz igénybe, van, hogy egy hétig vagy annál is tovább tarthat. Ugyanakkor prioritásként kezelik a hivatalos kormányzati szervek és közegészségügyi szervezetek által közzétett, megbízott vagy felhatalmazott alkalmazások felülvizsgálatát.

Korábban az Apple is hozott már hasonló intézkedést alkalmazás-áruházában: nem kerülhetnek be koronavírus témájú játékok és szórakoztató alkalmazások az App Store-ba, a téma feldolgozását csak kiválasztott fejlesztői csoportoknak engedélyezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!