Nyitókép: Pixabay.com

Párizsból kapott hihetetlen elismerést egy verpeléti pincészet

Infostart
2020. március 14. 15:34
Ezüstérmet kapott a világ egyik legrangosabb borversenyén a párizsi Vinalies Internationales-en a Varsányi Pincészet több ezer tétel között értékelt bora.

Ezüstérmes lett a Varsányi Pincészet Grand Selection sorozatából a Kékfrankos Superior a párizsi Vinalies Internationales borversenyen - írta az Origo. A 26. alkalommal megrendezett versenyen több ezer tételt vaktesztelt a több mint 100 fős zsűri.

Ha érmet kapsz ezen a versenyen Párizsban – mindegy, hogy ezüst vagy arany –, az egy nagyon komoly szakmai elismerés – vallja Varsányi Katalin, a Varsányi Pincészet tulajdonosa. A pincészet három tétellel nevezett a világversenyre.

"Azért neveztük a Grand Selection Kékfrankos Superiort, mert ez a borvidék egyik legmeghatározóbb szőlőfajtája. Nagyon sok arca van, nem véletlenül a Kékfrankos az Egri Bikavér egyik alapja a bor régió előírásai szerint" – mondta a lapnak Varsányi Katalin, aki szerint a kékfrankosból könnyed gyümölcsös vörösbort ugyanúgy lehet készíteni, ahogyan akár nagyobb testtel rendelkező bort is. Sőt, rozénak is nagyon jó alapanyaga lehet.