Nyitókép: Instagram/Jessi Combs

A Föld leggyorsabb nője akart lenni a rekordkísérletben elhunyt műsorvezető

Infostart
2019. augusztus 29. 18:50
Az autóversenyzőként is ismert Jessi Combs az Oregon délkeleti részén lévő Alvord-sivatagban próbált meg felállítani egy új szárazföldi sebességrekordot.

Az All Girls Garage sorozat házigazdája a Föld leggyorsabb nője címet szerette volna megszerezni, az elmúlt években csak ez a vágy hajtotta. A csúcsot jelenleg Kitty O’Neil tartja, aki 1976-ban 512 mérföldes (825 km/órás) sebességet ért el háromkerekű járművével - írja a 24.hu.

Combs csúcsa 2016-ban 767 km/óra volt, amivel egyébként máig ő tartja a négykerekes járművek tekintetében a rekordot. Tavaly elérte a 777 km/órás sebességet is, de azt nem hitelesíthették, mert az adott távot legalább kétszer kell megtenni, ő viszont műszaki hiba miatt csak egyszer tudta.

Jessi legfontosabb álma volt, hogy a Föld leggyorsabb nőjévé váljon. Az a ritka álmodozó volt, aki a lehetőségekből valóságot csinált

- írta a halálát követően családja.

A baleset részletei nem tisztázottak, konkrétumokat nem közöltek. Egyik csapattársa és barátja azt írta az Instagramon, hogy mindent megtettek, ami emberileg lehetséges, hogy megmentsék Combs életét, de nem jártak sikerrel.

Forrás: Instagram/Jessi Combs