Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

Pár hetük maradt csak a villanyautósoknak, hatalmas változás jön

Infostart
2019. július 10. 11:40
A következő hetekben fokozatosan állítja át a töltőoszlopokat a fizetős rendszerre az ELMŰ-ÉMÁSZ. A társaság tervei szerint az átállás augusztus 1-ig mindegyik töltőoszlopon megtörténik.

A villanyautosok.hu portál ír arról, hogy hamarosan minden ELMŰ-ÉMÁSZ töltőnél fizetniük kell az elektromos autók töltéséért.

Az Infostart is megírta korábban, hogy fizetőssé teszik az elektromos autók töltését a felkapott magyar töltőknél. Május végén el is indult a fizetős rendszer tesztüzeme az alábbi 5 budapesti ELMÜ-ÉMÁSZ 22 kW AC töltőoszlopon, 10 Ft/kWh töltési díj mellett.

A tesztüzemben részt vevő töltőoszlopok, ahol már jelenleg is 10 Ft/kWh a töltési díj:

1054 Budapest, Akadémia u. 1.
1146 Budapest, Állatkerti körút 1.
1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 15.
1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.
1132 Budapest, Tisza utca 1.

A tavaszi sajtóközlemény 1 hónapos teszt időszakról számolt be, azt követően az összes töltőt bekapcsolják a fizetési rendszerbe, 99 Ft/kWh tervezett árral.

Az egy hónap már közel két hete eltelt, ezért a portál rákérdezett a szolgáltatónál a várható változásokra. Az ELMŰ-ÉMÁSZ válasza szerint a következő hetekben fokozatosan állítják át a töltőoszlopokat a fizetős rendszerre, jelenlegi terveik szerint az átállás 2019. augusztus 1-ig mindegyik töltőoszlopon megtörténik, azaz akkortól már a szolgáltató összes töltőoszlopán 99 Ft/kWh töltési díjat kell majd fizetnünk.

A töltés indításához az ELMÜ-ÉMÁSZ e-Charge+ alkalmazását kell használni, fizetni az alkalmazásban megadott bankkártyával lehetséges. Az alkalmazás használatát az alábbi videó mutatja be.