Nyitókép: Pixabay

Családbarát vállalkozásokat díjazott a Három királyfi mozgalom

Infostart / MTI
2018. november 18. 20:26
Családbarát munkahelyek kialakításával a munkaadók és a munkavállalók is nyernek - mondta a pénzügyminiszter a Három királyfi, három királylány mozgalom péntek esti budapesti rendezvényén, amelyen átadták a civil szervezet családbarátvállalatoknak odaítélt díjait.

Családbarát munkahelyek kialakításával a munkaadók és a munkavállalók is nyernek - mondta a pénzügyminiszter a Három királyfi, három királylány mozgalom péntek esti budapesti rendezvényén, amelyen átadták a civil szervezet családbarátvállalatoknak odaítélt díjait. Varga Mihály, aki a rendezvény fővédnöke, kiemelte: egyre több vállalat és vállalkozás segíti a család és a munka összehangolását, mert felismerik, hogy az ilyen munkahelyeknek a kialakításával mindkét fél nyer.

A díjazottak megoldásai példaértékűek, amelyeket gyűjteni és terjeszteni kell, hogy minél több családbarát munkahely jöjjön létre, előnyt hozva a vállalatoknak, az embereknek, a családoknak és az országnak is - fogalmazott a miniszter. A foglalkoztatáspolitika kialakítása során figyelni kell arra, hogy ne kerüljön veszélybe a családok működése, ezért össze kell hangolni a népesedési kihívást a foglalkoztatással, gazdasági lehetőségekkel - hangsúlyozta.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős államtitkára megköszönte a Három királyfi, három királylány mozgalomnak és a családbarát vállalatoknak, hogy segítenek, ne kelljen dönteni a munka és a család között, és bebizonyítják, hogy a kettő együtt is lehetséges. Elmondta azt is, hogy az elmúlt egy évben 27 százalékkal nőtt a gyed extrát igénybe vevők száma, azaz ennyivel többen tértek vissza a munkába a gyed vagy a gyes mellett.

Hogy megszülessenek a tervezett gyermekek

A mozgalom a kitüntetéseket 2013 óta adományozza olyan cégeknek, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást.

A Kopp Mária által 2009-ben alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom abban vállal szerepet, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek, és a fiatalok a karrier mellett a családdal kapcsolatos elképzeléseiket is megvalósíthassák.