A felsőoktatási tanulmányok és az önálló élet megkezdése jelentősen megterheli a hallgatók és a családjaik pénztárcáját. Egy, otthonától távol tanuló diák egy évben átlagosan egymillió forintot költ élelmiszerekre, amely az összes költségeinek negyedét teszi ki – derült ki a CIG Pannónia Életbiztosító 2016-os felméréséből.
Sokan próbálnak spórolni.
Amellett, hogy igyekeznek olcsón étkezni, a hétvégére hazajáró diákok a következő hétre elegendő, főtt ételekkel megpakolt táskákkal térnek vissza kollégiumi szobájukba vagy albérletükbe. A CIG Pannónia Életbiztosító által megkérdezett hallgatók válaszai alapján
a legjellemzőbb „anyu főztje” ételek közé tartozik a húsleves, a rántott hús, a csirkepörkölt, és a fasírt.
Elmondásuk szerint mindez nemcsak kiadásaikat, hanem az olykor előtörő honvágyukat is csökkenti - olvasható a CIG Pannónia Életbiztosító közleményében.