Ezért nyerte Széll Tamás a Bocuse d'Or-t

InfoRádió / MTI
2016. május 14. 07:35
A skandináv mezőnyt, főként a norvég csapatot tartotta esélyesnek a győzelemre a Bocuse d'Or európai döntőjében Széll Tamás séf, aki csapatával végül megnyerte a világ legrangosabb szakácsversenyének budapesti kontinensdöntőjét.

Széll Tamás az M1 aktuális csatorna csütörtök esti adásában elárulta, hogy amikor a norvégok lettek a másodikak, csak akkor merült fel benne a gondolat, hogy nekik kell hazavinniük az első díjat.

"Amikor végeztünk a munkával, és azt gondoltuk, hogy a hal és a hús is közel tökéletes állapotban készült el, akkor nagyon sok mindent elárult az, hogy a konyhazsűrik tülekedtek a backstage-ben, hátul a konyha mögött, hogy egy kis maradék húst vagy szószt kóstolhassanak" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a verseny során szervezetten és tervszerűen tudtak dolgozni.

Mint mondta, a kecsegét bátran ízesítették, többek között finomra vágott savanyított medvehagymával, amelyet barnított vajjal kevertek össze.

Azon, hogy a jövő évi lyoni világdöntőre milyen ételeket készítsenek, még nem gondolkodtak, de már most feljegyzéseket készítettek, hogy a konyhai munkát még jobban tökéletesítsék, és jövőre még több pontot érjenek el - tette hozzá Széll Tamás.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke kiemelte, hogy a konyhai zsűri adta a legtöbb pontot a magyar csapatnak. A zsűri a csapatmunkát, a szervezettséget, a tisztaságot értékelte, és 20 pontból 18-at ítélt Széll Tamás csapatának.

Hangsúlyozta, hogy erős és kiegyensúlyozott volt az idei mezőny, a verseny megszervezése pedig igazi csapatmunka volt. Mint mondta, Jérome Bocuse, az alapító Paul Bocuse fia szerint a budapesti verseny volt az egyik legjobb európai döntő a Bocuse d'Or történetében.