Nyitókép: Unsplash

Mobil a kézben - Mégis hogy gondolja ez a több ezer sofőr?

Infostart
2024. október 16. 18:31
Európai összefogással szerveztek akciót ellenük, itthon több ezren horogra akadtak.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) október 7. és 13. között "Focus on the road" (Figyeld az utat!) elnevezéssel hirdetett fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést, ehhez a magyar rendőrség is csatlakozott - írja a Police.hu.

A rendőrök Magyarországon fokozottan ellenőrizték a vezetés közbeni mobiltelefon-használatot és minden olyan tevékenységet, amely elvonja a járművezető figyelmét, ezáltal veszélyezteti a közlekedésbiztonságot - eszközhasználat, kép- vagy szöveges adatok megtekintése.

Az ilyen szabályszegésekkel kapcsolatos ellenőrzések célja, hogy csökkentsék a figyelmetlenségből eredő balesetek számát, és javítsák az általános közlekedésbiztonságot.

Az ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások a menet közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt 2074 esetben, további 18-szor pedig más, figyelmet elvonó tevékenység - filmnézés, újságolvasás - miatt jártak el. A rendőrök szerint elkeserítő tény, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 9297 emberrel szemben intézkedtek.