Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Kómában a világbajnok kajakozó apja, rendőrkézen a támadói

Infostart
2024. október 3. 17:12
Elfogták a rendőrök azt a hat férfit, akik néhány héttel ezelőtt brutálisan összeverték Dudás Miklós világbajnok kajakozó édesapját egy budapesti benzinkút előtt. Az 56 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy jelenleg is kómában van.

Dudás Miklós a közösségi oldalán hozta nyilvánoságra, hogy egy benzinkúton támadtak augusztus 30-án az 56 éves, rokkantnyugdíjas édesapjára. Az exsportoló a Story Magazinnak azt mondta: megállt két autó, kiszállt belőle hat bokszoló, és elkezdték rugdosni a rokkantnyugdíjas édesapját, majd őt is megütötték, amikor odarohant.

A sportoló elmondta, az apja azóta kórházban fekszik, ráadásul időközben agyhártyagyulladása lett és vérmérgezést kapott. A magazin úgy tudja, hogy az egész verekedés egy pletykából indult. A sportoló azt mondta, hogy édesapjáról azt terjesztette egy nő a piacon, hogy megcsalja az édesanyját. Az apja megelégelte a dolgot, és felszólította a nőt, hogy fejezze be a hazugság terjesztését, erre a nő rászabadította a testvéreit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indított eljárást az ügyben. Másfél napon belül elfogták a feltételezett elkövetőket a cselekmény után, és egy férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt, öt másik férfit pedig csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Négy gyanúsítottat őrizetbe is vettek.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője pedig azt közölte, hogy az ügyészség nem tett indítványt az őrizetbe vett személyek letartóztatására, mert nem álltak fenn a kényszerintézkedés feltételei.