Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Az ágyneműtartójában bujkált a hatóság elől az ittasan karambolozó sofőr

Infostart
2024. szeptember 10. 20:55
Pár utcányira lakott a baleset helyszínétől a vétkes sofőr, ezért dönthetett úgy, hogy inkább hazaszalad. De így is kézre kerítették másfél óra alatt.

2024. szeptember 8-án 9 óra 15 perckor a Budapest VIII., Teleki László téren a forgalomirányító fényjelző készülék piros jelzése miatt fékező gépkocsinak hátulról nekiütközött egy másik autó, ami az oldalára borult - írja közleményében a rendőrség.

A gépkocsi vezetője és utasa - egy férfi és egy nő - kiszálltak a felborult járműből és elmenekültek. A kiérkező rendőrök a gépkocsiban megtalálták a sofőr személyi igazolványát, és a kapott személyleírással együtt megjelentek az utas közeli lakóhelyén.

A lakásban, az ágyneműtartóban elbújva megtalálták és elfogták a 30 éves férfit, aki feltehetően a balesetet okozta, és segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről.

M. Zoltánt a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Mindkét autóban megsérültek a baleset következtében, amelynek körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja.