Nyitókép: Pexels.com

Halálra szurkálta a rosszat író újságírót - élete végéig rács mögött gondolkodhat tettén

Infostart
2024. augusztus 30. 08:37
Legkorábban 20 év múlva szabadulhat az a politikus, akit bűnösnek találtak Jeff German oknyomozó újságíró meggyilkolása miatt.

A vád szerint Robert Telles volt nevadai politikus hét késszúrással végzett a 69 éves Jeff German vegasi újságíróval, amiért ő kritikus cikkeket írt hivatali idejében tanúsított viselkedéséről - írja a BBC alapján az Index.

Az újságírót 2022 szeptemberében találták meg, miután hétszer nyakon és mellkason szúrták nevadai otthonán kívül.

A vád szerint a gyilkosságra az adott okot, hogy German cikkeiben azt állította, hogy Telles „nem megfelelő” kapcsolatot ápolt egyik munkatársával, több másikban pedig ellenséges viselkedéséről vallottak a Las Vegas-i irodájában. A demokrata politikus azután veszítette el az előválasztást, hogy German történetei a Las Vegas Review-Journalban megjelentek.

A rendőrség által bemutatott biztonsági felvételeken látható, amint German támadója nagy szalmakalapot és tornacipőt viselt az újságíró háza előtt. A hatóságok később hasonló tárgyak maradványait találták meg Telles házában.

A 12 tagú esküdtszék szerdán, kétnapos tanácskozás után bűnösnek találta Tellest. Néhány órával később ugyanez az esküdtszék Tellest életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

Telles következetesen tagadott. Az ügyvédek azzal érvelnek, hogy a feldarabolt holttestet a házában helyezték el.

A riporter, Jeff German több mint négy évtizeden át tudósított a városról és a korrupcióról. Halálakor még egy cikket akart megjelentetni Tellesről.