Nyitókép: zim286/Getty Images

Leszámolás az autópályán, legalább 12 halott

Infostart / MTI
2024. január 22. 11:45
Rendőrök hiúsították meg egy mexikói kartelltag kiszabadítását.

Legkevesebb 12 bűnöző halt meg a biztonsági erők és feltehetően a hírhedt Sinaola kartellhez tartozó fegyveresek között egy autópályán lezajlott tűzharcban az észak-mexikói Sonora államban - tudatta az állam ügyészsége.

Hét fegyveresnek sikerült elmenekülnie, közülük néhányan feltehetően megsebesültek, két biztonsági tisztviselőt pedig kórházba szállítottak, állapotuk stabil.

A támadók a Sinaola kartell Los Cazadores nevű frakciójának egyik bérgyilkosa, Jesús Humberto Limón fiát akarták kiszabadítani helyi idő szerint szombat délután Hermosillo közelében, az országúton, a biztonsági erőknek azonban sikerült visszaverniük a támadást.

A Carlos Humberto nevű férfi - akit a hatóságok csupán percekkel a lövöldözés előtt vettek őrizetbe erőszakos bűncselekmények miatt Camino del Seriben - a gyanú szerint szintén a Sinaloa kartellnek dolgozik, amelyet jelenleg

a bebörtönzött mexikói drogbáró, az El Chapo néven ismert Joaquín Guzmán fiai vezetnek.

A biztonsági erők 21 fegyvert, köztük gépkarabélyokat, golyóálló mellényeket, terepszínű felszerelést, hat furgont és jelentős mennyiségű lőszert foglaltak le az akciót követően.