Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Iskolások térdeltetése gázpisztollyal - már 3 iskolatárs ügyében vizsgálódik a rendőrség

Infostart
2023. november 23. 14:35
Az érintett áldozatok csak később mertek egyáltalán beszélni a történtekről. Az elkövetőknek csak az egyike 14 év fölötti.

Gázfegyverrel térdeltettek le hét diákot egy XVI. kerületi általános iskolában. Az ügyben már három iskolatárs a rendőrség látókörében van - tudta meg a 24.hu.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a kerületi rendőrségen november elején négy olyan szülő tett feljelentést, akiknek a gyereküket térdepeltették, fegyvert fogva rájuk - közterületen. A gyerekek félelmükben csak később mertek beszélni az egész ügyről.

A 24.hu birtokába került egy felvétel is, ezen az esemény maga is szerepel,

a térdeplőknek az elkövetők cipőjét kellett megcsókolni.

Az ügyben érintettek jórészt a Centenáriumi Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános Iskola növendékei.

A portál szülői beszámolók alapján azt írta, volt olyan térdeplő gyerek, akit meg is vertek, illetve leköptek, mást "csak" visszatartottak, és öngyújtóval fenyegettek, hogy felgyújtják a haját; volt, akinek megalázó fotója az Instagramon végezte.

Az elkövetők egyike 14 év fölötti, a másik két lehetséges elkövető viszont csak 13 éves.

A fiatalkorút kényszerítés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként, míg a két gyermekkorút tanúként hallgatták ki – közölte a portállal a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Azt is írták, hogy

eddig hét sértett ismert a nyomozóhatóság előtt,

és közülik egyik gyermek sem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket.

Az események tehát az iskolán és tanítási időn kívül történtek. A bántalmazott gyerekek minden segítséget megkapnak az Észak-pesti Tankerületi Központ korábbi ígérete szerint.