Nyitókép: mdworschak / Getty Images

Holtan találtak egy kisfiút a Dunában Bécsnél

Infostart
2023. augusztus 14. 14:44
Az osztrák sajtó beszámolói szerint köze lehet az öt éves kisfiú halálának egy elvált családtagok közötti erőszakos vitához.

A kisgyermek teste élettelenül lebegett a bécsi Neue Donau U6 metróállomás közeli vízparton a hétvégén. A vízirendőrök kimentették a fiút, és megkezdték az újraélesztést, az azonban sikertelen volt.

A tragikus esetről beszámoló orf.at a gyermek halálának pontos okát még vizsgálja a rendőrség. Azt azonban megjegyzik, hogy az elvált szülők között elmérgesedett viszony összefüggésben lehet a kisgyermek halálával.

A kisfiú libériai állampolgárságú édesapjának ugyanis vasárnap este kellett volna visszavinnie a gyermeket az anyjához.

A férfi azonban a gyermek nélkül ment el a nő lakásához, ahol nemcsak nem adta át a gyermeket, hanem megtámadta a nőt egy kalapáccsal.

A 39 éves nőt a 41 éves férfi a vállán, az arcán és a fején is megsebesítette. A nő csak azért nem sérült meg súlyosabban, mert a támadás hangjára felfigyelve egy szomszéd a helyszínre szaladva elüldözte a támadót.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a menekülésben levő férfit. A 41 éves férfit egyelőre nem találták meg sem bécsi lakcímén, sem a munkáltatójánál.