Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Leszbikus párt fenyegetett a férfi, öt év börtönre ítélték

Infostart / MTI
2023. március 31. 12:13
Egy budapesti villamoson a bicskájával a két nő felé szúró mozdulatokat tett.

Az ítélet szerint a férfi 2021 szeptemberében egy budapesti villamoson két nőt - vélt szexuális irányultságuk miatt - szidalmazni kezdett, és megölésükkel fenyegette őket. Egy bicskával többször is szúró mozdulatot tett feléjük.

A villamos vezetője rászólt a férfire, ám ő a vezetőt is kérdőre vonta, majd folytatta a két nő inzultálását, és kitartott amellett, hogy mindkettejüket megöli. A villamosvezető a végállomáson a férfit leszállította a járműről, míg a két nőt egy helyiségbe kísérte. A helyszínről előbb eltávozó, majd oda visszatérő férfit a rendőrök elfogták.

A férfit eredetileg felfegyverkezve elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolta meg az ügyészség. A Pesti Központi Kerületi Bíróság álláspontja szerint a férfi bűncselekménye akár emberölés előkészülete is lehetett, ezért az ügyet a Fővárosi Törvényszékre tette át, amely azonban azt állapította meg, hogy a férfi a két nőt nem akarta megölni, őket nemi identitásuk, szexuális irányultságuk miatt fenyegette.

A törvényszék a férfit csütörtökön öt év börtönbüntetésre ítélte, és fenntartotta letartóztatását.

A hvg.hu azt írja a tárgyalásról, hogy az ügyészség képviselője megkérdezte a vádlottat, hogy akkor is a vádiratban szereplő módon reagált volna-e, ha heteroszexuális párt lát a villamoson. Erre K. I. arról kezdett beszélni, hogy néhány helyet kivéve Magyarország és a világ még nem tart ott, hogy azonos nemű párok nyilvánosan „ilyesmit” csináljanak. Hozzátette, nem egészséges, főleg a gyerekek számára nem, ha azonos nemű párokat látnak nyilvánosan. A vádlott megjegyezte, hogy

ő nagyon konzervatív családban nőtt fel, és élőben még nem látott ehhez hasonlót,

ezért is botránkozott meg ennyire.