Nyitókép: fhm/Getty Images

Az évekkel ezelőtt eltűnt magyar villanyszerelő maradványaira bukkanhattak Ausztriában

Infostart
2023. március 21. 17:03
Burgenlandban, egy kavicsbánya közelében emberi csontokat és egy emberi koponyát találtak önkéntesek, akik tavasz elején az árokpartokat takarítják társadalmi munkában. A Kronen Zeitung beszámolója szerint azonnal értesítették a hatóságokat, és vizsgálatok céljából elszállították a maradványokat.

A 2017-ben nyomtalanul eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán családjának jogi képviselője szerint nagy eséllyel a családapa maradványait találták meg a határ túloldalán. A Blikknek Lichy József ügyvéd azt mondta, már korábban feltételezték a nyomozásban, hogy a villanyszerelő megölésével gyanúsított férfi Ausztriában rejthette el a holttestet.

"Felvettük a kapcsolatot az osztrák rendőrség képviselőivel, akik vizsgálják, hogy valóban az egyik eltűnt villanyszerelő maradványai kerülhettek elő" – mondta, és jelezte, Mácsik Zoltán genetikai azonosítóját most bekérik a magyar hatóságoktól.

Mint ismert, 2017. március 31-én Mácsik Zoltán úgy búcsúzott el családjától, hogy egy benzinkútnál találkozik korábbi munkatársával, É. Imrével, aki megadja neki tetemes tartozását. A férfi erről az útjáról soha nem ért már haza.

A rendőrség pár nappal később elkapta É. Imrét, akit azóta az ügyészség Mácsik Zoltánon kívül még egy villanyszerelő megölésével vádol. A jelenleg is börtönben lévő egykori győri vállalkozó tagadja a gyilkosságokat, véleménye szerint a két eltűnt villanyszerelő külföldön kezdett új életet. Ezt mindkét család teljes mértékben kizártnak tartja.