Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

"Legyen neked könnyű a föld bajtárs" - a siófoki polgármester megható búcsúja a megölt rendőrtől

Infostart
2023. január 13. 19:26
Lengyel Róbert, egykori rendőrparancsnok, aki jelenleg Siófok polgármestere azt írja: a hős főtörzsőrmester azt tette, amit tennie kellett. Hű maradt az esküjéhez,az „élete árán is”.

A gyerekkori álmom megvalósulásaként, majd 25 évig viseltem a kék vállapos rendőrségi mundért. Ebből 12 évem volt a terrorelhárításban, Pakson, mégpedig évekig az „első vonalban”, felszámoló csoport parancsnokaként. Néztem szembe nem egyszer puskával, pisztollyal, késsel, kaszával, furkósbottal, de egy emlékezetes alkalommal még vasgerellyel is. Mindig benne volt a pakliban, amikor beriasztottak, hogy elmegyek otthonról, de haza már nem térek. Ilyen hivatás ez - írja abban a Facebook-bejegyzésben dr. Lengyel Róbert, amelyben a tegnap éjjel meggyilkolt budapesti rendőrtől búcsúzik el.

Az írásban szó esik az "életem árán is" szövegű esküről, szerencséről, stresszről, életveszélyről.

A volt rendőr, jelenleg politikus a meggyilkolt rendőr családjának azt kívánja, hogy "legyen erejük az elkövetkezendő napokhoz, hónapokhoz, évekhez".

Az elhunyt kollégájának pedig azt üzeni:

"azt tetted Péter, amit tenned kellett.

Azt tetted, amire esküdtél..."

Legyen neked könnyű a föld, Testvér, Bajtárs!

A döbbenetes csütörtök éjjeli késes gyilkosságról az Infostarton több cikkben is beszámoltunk. Ezeket írásunk után olvashatja.