Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Különleges amerikai fegyveresek verekedése miatt áll a bál a Központi Nyomozó Főügyészségen

Infostart
2022. november 18. 09:25
Nagy a titkolózás, az amerikai nagykövetséget védő tengerészgyalogosok lehetnek érintettek. Vagy NATO-katonák.

Fővárosi verekedésről írt csütörtökön a magyarnemzet.hu, de nem akármilyen résztvevőkkel: külföldi vendégeket vertek össze az Instant-Fogas romkocsmakomplexumban a portál beszámolója szerint. A verekedők között ráadásul amerikai tengerészgyalogosok is voltak, és bár egyelőre az ügy nyomozó ügyészi szakaszban van, könnyen lehet, hogy magasabb hullámokat ver.

A tengerészgyalogosokat rendőröknek kellett megfékezni.

A híradás közzététele után már a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin főügyészségi ügyész reagált: az ügyben "minősített garázdaság bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomoz", gyanúsítotti kihallgatás nem történt, más adat pedig nem közölhető "a büntetőeljárás eredményessége érdekében".

Magáról a verekedésről a Metropol értesült, írva, hogy "amerikai elit katonák okoztak botrányt", a NATO kötelékébe tartozó katonák rendetlenkedtek az Akácfa utcában, speciális kiképzésük "elemeit" is használták, a hely biztonsági erői pedig kevésnek bizonyultak.

Arról egyelőre nem tudni, hogy ténylegesen az amerikai nagykövetséget védő tengerészgyalogosokról vagy NATO-katonákról van-e szó. A Magyar Nemzet forrása szerint azért lehetnek inkább tengerészgyalogosok, mert a NATO katonáinak nincsen eltáv.