Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Tinédzserek estek egymásnak, kés is előkerült Józsefvárosban

Infostart / MTI
2022. október 10. 11:18
Két 14 éves fiatal egy korábbi nézeteltérés miatt vitatkozott össze egymással.

Vádat emeltek két fiatallal szemben, vita közben ugyanis egyikük zsebkéssel életveszélyesen megsebesítette másikat – közölte a vádhatóság.

A fiatalok egy iskola előtt találkoztak, egyikük verekedni hívta másikat. Odalépett hozzá és ököllel arcon ütötte az épület előtti korláton ülő srácot. A megtámadott az ütés hanyatt esett, eközben kiesett a zsebéből a kése. A pengét kihajtotta, majd az őt megütő, ekkor már menekülni próbáló fiú után szaladt, fellökte és megszúrta.

A fiatal életveszélyes sérülést szenvedett.

A támadás után a vádlott tovább hadonászott a késsel, majd elment a helyszínről. A helyszínen lévő többi fiatal a megkéselt fiúhoz mentőt hívott.

A vádlott egy XIV. kerületi játszótéren odaadta a támadáskor használt kést a barátnőjének, aki azt egy VIII. kerületi társasház egyik ablakfordulójában elrejtette.

A Fővárosi Főügyészség a késelő fiatallal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A megkéselt fiút a főügyészség garázdaság vétségével vádolja, neki közérdekű munka büntetést javasolt. A kést elrejtő harmadik fiatalkorú társukkal szemben bűnpártolás vétsége a vád.