Nyitókép: Pixabay

Újabb illegális megfigyelést vizsgál az ügyészség

Infostart
2022. május 11. 12:17
A Központi Nyomozó Főügyészség már vizsgálja azt a bejelentést, amely szerint engedély nélkül megfigyeléseket végeztek a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években.

A Blikk arról értesült, hogy a célszemélyek között volt a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is. Előfordult, hogy egy-egy megfigyelésen akár húsz nyomozó is részt vett.

A bejelentés szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat - írta meg a lap, amely szerint a nyomozók követték a célszemélyek mozgását, és mindezt fotókkal, valamint videókkal dokumentálták. Hogy a Felderítő Főosztály vezetője kinek a kérésére vagy inkább utasítására rendelte el az engedély nélküli tevékenységet, nincs információja a lapnak.

Az újság megkereste a rendőrséget. akik azt kérték, kérdéseikkel forduljanak a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF). Dr. Kovács Katalin szóvivő ezek után azt közölte lapunkkal, a bejelentést az ügyészség egy másik, folyamatban lévő ügy kapcsán már vizsgálja.